top of page

DIENSTEN

Planmatig onderhoud

Lindhout heeft al jaren als basis het zelf ontwikkelde onderhoudsconcept PLANDERHOUD. Dit concept zetten wij in bij verschillende klanten; Woningcorporaties, VvE’s , Bedrijven, Zorginstellingen en andere vastgoedeigenaren. Naast het onderhoudsconcept PLANONDERHOUD werken wij met onze klanten volgens de RGS (ResultaatGerichtSamenwerken) methodiek, wat als basis dezelfde filosofie heeft als ons onderhoudsconcept. Het draait om de meest efficiënte inzet van tijd en budget teneinde het vastgoed op een tevoren bepaald kwaliteitsniveau te handhaven. Het belangrijke voordeel van dit concept is, dat uw vastgoedobject gedurende de afgesproken periode continue in een optimale conditie verkeert.

Onze visie is gebaseerd op een vijfstappen plan waarbij de opdrachtgever en Lindhout samenwerken als gelijkwaardige partners. In de eerste fase stellen wij samen vast wat u precies voor ogen staat met het onderhoud van uw vastgoed op langere termijn. Vervolgens worden de bouwdelen geïnventariseerd en geïnspecteerd en een oorzaken- en risicoanalyse uitgevoerd. Dit leidt uiteindelijk tot het opstellen van onderhoudsscenario’s en een helder plan van aanpak. In het projectvoorstel staan vervolgens precies de totale onderhoudskosten per uitvoeringsjaar omschreven. Dat betekent dat vastgoedeigenaren weten waar zij de komende tien, vijftien, vijfentwintig jaar aan toe zijn en nooit voor verrassingen komen te staan. De voordelen van deze manier van samenwerken zijn evident: Lindhout neemt op gestructureerde wijze de zorg van uw vastgoedonderhoud uit handen. Dat betekent voor u zekerheid omtrent uw budget voor onderhoud, een evenwichtige kostenspreiding, lagere onderhoudskosten en gegarandeerd onderhoud. De meest effectieve manier om uw onderhoudsbudget duurzaam en maatschappelijk verantwoord in te zetten, is met onderhoud van Lindhout. Lindhout voor de lange termijn.

Gevel 1.jpeg
20201208_120150 (1).jpg

Reparatie en mutatieonderhoud

Vastgoedeigenaren hebben naast het uitvoeren van regulier onderhoud ook te maken met reparatie en mutatieonderhoud aan hun bezit. Woningen die snel klaargemaakt/ verhuurbaar moeten worden tussen twee verhuurperiodes in. Het herstellen van schade aan woningen. Het verbeteren van het leefcomfort van de  bewoners

Lindhout heeft voor deze werkzaamheden een specialistisch team klaar staan qua uitvoering, planning en afhandeling. Momenteel hebben wij 25.000 wooneenheden onder onze hoede waar wij reparatie en mutatieonderhoud uitvoeren. Ontzorgen van zowel de vastgoedeigenaar als de bewoner is ons doel.

EBM (Energie Besparende Maatregelen)

Lindhout is sinds een aantal jaar zelf als bedrijf energie neutraal, wij hebben aan ons pand de nodige werkzaamheden uitgevoerd om dit voor elkaar te krijgen. Dit is ook een onderdeel van het pakket wat wij aanbieden aan onze klanten. Woningcorporaties hebben als uitdading om hun woningbezit gemiddeld naar een energielabel B te brengen.  Lindhout wilt u graag helpen met deze uitdaging. Wat kunt van ons verwachten naast uitvoering van de werkzaamheden ? Kwaliteitsbewaking, kostenbeheersing, planning, coördinatie, bewoners  participatie en communicatie. Wij nemen zorg voor het complete traject om tot deze labeling te komen. Naast het behalen van de doelstelling van de overheid geven de uitgevoerde werkzaamheden aan de woningen ook een besparing op de energie rekening. Een aantal van de werkzaamheden omschrijven wij hieronder in het kort.

 

HR++ beglazing

In veel woningen en gebouwen van voor 1995 is nog eerste-generatie dubbelglas of zelfs enkel glas aanwezig. Deze oude glassoorten isoleren slechts matig en enkel glas isoleert helemaal niet. Wij plaatsen bij zulke woningen HR++ beglazing met bijvoorbeeld Argon vulling. Modern isolatieglas bestaat doorgaans uit twee glasplaten gescheiden door een spouwruimte van 9, 12 of 15mm. Tot en met HR-glas is de spouw gevuld met droge lucht. Vanaf HR++ wordt altijd een nog beter isolerend edelgas (Argon of Krypton) toegepast. Vanaf HR-glassoorten is de spouwzijde tevens voorzien van een flinterdunne warmtereflecterende metaalcoating die zonlicht doorlaat maar warmte uit het vertrek reflecteert.

 

Spouwmuurisolatie

Een spouwmuur bestaat uit een binnen- en buitenmuur met daartussen een smalle luchtlaag van om en nabij 600 millimeter. Bij spouwmuurisolatie wordt de ruimte tussen de bestaande binnen- en buitenmuur opgevuld met isolatiemateriaal.

 

Binnendakisolatie

Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverslinder. Warme lucht stijgt op en bij een ongeïsoleerd dak gaat dan direct een groot deel van de warmte via het dak verloren. Voor de isolatie van een dak kan gekozen worden uit een groot aantal materialen: hardschuimplaten, steenwol en aluminium noppenfolie.

Zie onze projecten voor referentieprojecten waar wij dit gerealiseerd hebben. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

image00014.jpeg
bottom of page